Úvod » SPORTOVNÍ VÝŽIVA » Proteiny » Aktin Whey Protein 1000 g čokoláda/lískový oříšek
INFORMACE OD VÝROBCE:
Aktin Syrovátkový Protein je zcela přírodní prémiový syrovátkový koncentrát bez jakékoliv pachuti, který je navíc slazen pouze stévií. Při výrobě jsme použili pouze ty nejkvalitnější ingredience. Aktin Protein je od začátku vyvíjen tak, aby ti chutnal dlouhodobě, nepřepil se ti a ty se tak na něj mohl těšit každý den. Zkrátka jedinečný protein bez kompromisů a za dostupnou cenu. Takový ho chceme pro tebe i pro nás.
Srdcem produktu je syrovátkový proteinový koncentrát (WPC) ultrafiltrovaný za nízkých teplot. Pochází z mléka volně se pasoucích krav, které jsou na irských farmách krmeny trávou minimálně 10 měsíců v roce.
Takové mléko má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav, které se živí krmnou směsí, což se promítá i do výsledné kvality syrovátkového proteinu. Krávy jsou také chovány etičtěji a v příznivějších podmínkách než ty na konvenčních farmách.
Skvěle stravitelný protein, který tvé tělo maximálně využije.
96 % využitelnost bílkoviny syrovátkového proteinu jej řadí na vrchol využitelnosti z dostupných zdrojů proteinů pro lidský organismus. Velmi snadno se tráví a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny (BCAA) spolu s leucinem - důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci.
Při zpracování proteinu zůstaly zachovány hodnotné proteinové frakce, jež mohou pozitivně ovlivňovat imunitu, podporovat vstřebávání minerálních látek a mít další benefity prospěšné pro tvoje tělo.
Protein je slazen výhradně stévií, která nemá žádný vliv na hladinu krevního cukru. Je 200–300x sladší než cukr a obecně se považuje za nejbezpečnější sladidlo, které je navíc přírodního původu.
Sukralóza je aktuálně patrně nejčastěji používaným umělým sladidlem v doplňcích stravy. V poslední době se však objevilo několik studií, které poukazují na možný negativní vliv na vyšší vylučování inzulinu, díky čemuž jsou na něj tkáně hůře citlivé a to už v dávkách běžně přijímanými konzumenty doplňků stravy s obsahem sukralózy. Dalším potenciálním negativním vlivem sukralózy je na snižování množství a rozmanitost střevních bakterií v mikrobiomu, u nějž se nadále prokazuje jeho důležitost v celkovém vlivu na naše zdraví.
Ani nám guarová guma nezněla na první poslech úplně přitažlivě. Proč jsme se nakonec rozhodli tuto přírodní ingredienci v malém množství použít?
Pomáhá s konzistencí po rozmíchání a udržuje původní vlastnosti směsi.
Zlepšuje pocit v ústech, což zpříjemňuje dlouhodobou konzumaci.
Zvyšuje pocit sytosti po vypití, což oceníš v období redukce hmotnosti.
Je rozpustnou formou vlákniny, která podporuje správnou funkci trávení.
Pro skvělou chuť bez kalorií navíc jsme použili aroma získávané pouze z přírodních surovin.
Rozhodli jsme se vyhnout také umělým barvivům, protein si tak zachovává přirozenou barvu ze svých ingrediencí.
SLOŽENÍ:
Příchuť čokoláda/lískový ořech: ultrafiltrovaný nedenaturovaný syrovátkový proteinový koncentrát (mléko), kakao, přírodní aroma, guarová guma, steviol-glykosidy (stévie).
100 g | 30 g | |
Isoleucin | 4295 mg | 1288 mg |
Leucin | 8179 mg | 2454 mg |
Lysin | 7005 mg | 2101 mg |
Methionin | 1451 mg | 435 mg |
Fenylalanin | 2710 mg | 813 mg |
Threonin | 5192 mg | 1557 mg |
Tryptofan | 1451 mg | 435 mg |
Valin | 4438 mg | 1331 mg |
Alanin | 4008 mg | 1202 mg |
Arginin | 2004 mg | 601 mg |
Kyselina asparagová | 7606 mg | 2282 mg |
Kyselina glutamová | 15899 mg | 4770 mg |
Glycin | 1594 mg | 478 mg |
Histidin | 1393 mg | 418 mg |
Prolin | 4495 mg | 1348 mg |
Serin | 3665 mg | 1099 mg |
Tyrosin | 2367 mg | 710 mg |
100 g | 30 g | |||
čokoláda/lískový ořech | ||||
Energetická hodnota | 1697 kJ / 402 kcal | 509 kJ / 121 kcal | ||
Tuky | 9,4 g | 2,8 g | ||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 5,8 g | 1,8 g | ||
Sacharidy | 7,3 g | 2,2 g | ||
- z toho cukry | 6,2 g | 1,9 g | ||
Vláknina | 2 g | 0,6 g | ||
Bílkoviny | 71 g | 21 g | ||
Sůl | 0,36 g | 0,11 g |